Bok d'Amuse - een culinaire speurtocht door het Bokkenrijk

30/09/2018

De kluis op de Sjaesberg is beroofd. Waren het de Bokkenrijders? Een dievenbende die opduikt uit het niets en als geesten rijdend op bokken weer vliegend verdwijnt in de nacht... ‘zo zegt men’. Valkenburg is in rep en roer. Hoofdofficier, Luitenant-hoogdrossaard Jean Gerard Farjon zal niet rusten voordat hij die duivelsbende te pakken heeft. Volg ‘het opgeschoten wild’: een route die jullie van de ene verdachte locatie naar de andere brengt.

Treed in de voetsporen van J.G. Farjon en zit net als hij de Bokkenrijders op de hielen! Onderweg wordt het speurders-instinct getest. Vind een weg door al die raadsels en letterlijk en figuurlijk beproevingen. Wie weet, na het controle proces maak je kans op een mooie beloning!

Ga mee naar die vervlogen tijd: Een tijd van officieren, herenboeren en galgen, maar ook een tijd van grote armoede en onderdrukking geregeerd door de keizerin van Oostenrijk vanuit Wenen (Oostenrijks Valkenburg) en de heren van Holland vanuit Brussel (Staats Valkenburg), veelal geholpen door de hoogwaardigheidsbekleders van de kerk. Beleef even het achttiende-eeuwse Valkenburg en vooral de winterkou door de ogen van de hoofdofficier, Luitenant-hoogdrossaard J.G. Farjon.

Vind in elke van de vijf herbergen het antwoord op een vraag. Aan het eind van de wandeling word je wellicht beloond met één van de leuke prijzen! Dagelijks tussen 12:00 uur en 18:00 uur, de route is 5,5 kilometer lang.

Overzicht

Prijs

De prijs bedraagt € 11,95 per persoon voor vijf amuses. Tickets zijn online verkrijgbaar, bij de VVV Limburg Winkel aan het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg en De Haselderhof.

Data30-9-2018 t/m 16-11-2018
ContactStart: Het Koetshoes, Valkenburg Bezoek website