Chi Kookt East meets West

Over Chi Kookt East meets West

Bij mijn geboorte in Vietnam kreeg ik de naam Thi Diem Chi Nguyen, maar iedereen noemt me Chi. Tot mijn elfde groeide ik op bij mijn lieve pleeggrootouders. Mijn biologische ouders zijn onbekend. Vamaf mijn elfde nam mijn adoptiemoeder in Nederland de zorgtaken over. Ondanks de minder traditionele start van mijn leven, voel ik me rijk en gesterkt doordat ik me zowel Europees als Aziatisch voel. Dat levert heel wat lekker sushi gerechten op!

Sinds jaren heb ik mijn vaste stek in Maastricht. Ik startte in één van de oudste restaurants die deze culinaire stad rijk is, Restaurant Fen Kuan,  ‘Het Plenkske’. Daarna volgden onder meer Ginger en Gio’s Cucina Casa Langa. Maar mijn grote liefde valt niet meer te ontkennen; sushi.

Mijn full-time baan als kok heb ik opgegeven om als zelfstandige verder te gaan. Sinds september 2014 bied ik dagverse Sushi aan, eerst bij Versmarkt Natuurlijk in Rekem, en vanaf december 2015 vanuit de kookstudio op de Wyckergrachtstraat.

Daarnaast geef ik met groot enthousiasme sushi workshops zowel bij mensen thuis en in diverse kookstudio’s. Deze sushi workshops hebben een internationaal karakter en variëren van eenvoudig tot complex met een rijkdom aan smaken!

Ook lever ik sushi op bestelling. Er gaat geen dag voorbij zonder een sushibereiding. Een eeuwenoude traditie gaat vooraf aan sushi. Na mijn jarenlange ervaring met dit schitterende en afwisselende gerecht, is het tijd om mijn kennis erover vast te leggen. Daar gaat mijn boek over dat volgend jaar verschijnt. Een ode aan de sushi en de mensen die de liefde voor dit wereldgerecht met mij delen. De lezer van mijn kookboek neem ik mee op een culinaire reis door de wereld van "SUS©HI"

Sint Antoniuslaan 21
6221 XH, Maastricht

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 12:00 - 18:00
Donderdag 12:00 - 18:00
Vrijdag 12:00 - 18:00
Zaterdag 12:00 - 18:00
Zondag 13:00 - 18:00
Volg ons op social media