New Sauter Wijnen Cadier en Keer

Proefpakket Zomer

Proefpakket Zomer bestaat uit:

WIT Weingut Ziniel | Grüner Veltliner 2019 Burgeland
WIT Weingut Rings | Riesling Kalkmergel 2018 Pfalz VdP
WIT Bernard Schneider | Pinot Blanc 2019 Alsace AOC
WIT Les Coopains | Grenache Blanc 2019 Vin de France
WIT La Spinetta | Vermentino 2019 Toscana IGT
ROSÉ Domaine de la Croix, Irrésistible 2019 Côtes de Provence AOC
ROOD Domaine Frédéric Berne | Granit Rose 2018 Beaujolais Lantignié AOC
ROOD Domaine des Deux Clés | Clés en Main 2018 Vin de France
ROOD Tomàs Cusiné | Vilosell 2017 Costers del Segre DO
ROOD Ippolito 1845 | Mare Chiaro 2019 Cirò Bianco DOC
ROOD Pietramore 2017 Montepulciano d'Abruzzo Superiore DOP
ROOD Ilatium 2018 Valpolicella DOC

-25% Sauter Wijnen Cadier en Keer

25% korting op de laatste flessen!

*Wil je gebruik maken van deze aanbieding print de voucher of laat de unieke code (in de App) aan de ondernemer zien.

Over Sauter Wijnen

Sauter: al 111 jaar een vaste waarde in het Nederlandse wijnlandschap

In 1904 verkocht August Sauter de eerste flessen wijn vanuit een prachtig winkelpand in de Wolfstraat in Maastricht. Hij werd door z’n vroege overlijden snel opgevolgd door Jules Sauter, die hiervoor zijn studie in Wageningen afbrak. Anno 2015 is in dit pand het bekende Maastrichtse café de Bóbbel gevestigd. In de jaren die volgden deed Sauter Wijnen verschillende locaties in Maastricht aan en werd het bedrijf door de familie Sauter uitgebouwd tot de wijnhandel die nu gevestigd is aan het Withuisveld in Maastricht. De belangrijkste stappen in de geschiedenis van Sauter Wijnen zijn gezet door Erik Sauter sr., die momenteel meer dan 50 jaar actief is in de wijn.

De nestor onder de Nederlandse wijnschrijvers, Hubrecht Duijker schreef als volgt over Erik Sauter sr.: “Weinig importeurs hebben zo’n indrukwekkende staat van dienst als Erik Sauter. Na universitaire leerperiodes in zowel Bordeaux als Trier trad hij in 1964 in dienst bij de familiefirma Sauter’s Wijnkelders te Maastricht. Zes jaar later kreeg hij de algehele leiding. Naast zijn drukke bestaan als importeur werd hij ook wijnmaker en administrateur van Château Carcanieux in de Médoc, mede-eigenaar en wijnmaker van Domaine Mondivin in Hongarije, vertaler van een Frans standaardwerk over wijnproeven, wijnconsulent, bestuurslid van de Académie Internationale du Vin en wijn-/culinair columnist.”

Momenteel berust de leiding van het 111-jaar oude bedrijf bij Guido Quaden en Ralph Habets, de zogenaamde ‘geadopteerde 4e generatie’. Beiden werken al vijftien jaar samen met Erik Sauter sr. en vinden in hem nog elke dag een begenadigd leermeester. Samen met Erik Sauter sr. werken ze met een jeugdige ambitie aan de verdere ontwikkeling en expansie van het bedrijf.

Een van de belangrijkste stappen die in 2013 en 2014 gezet zijn is de ontwikkeling van een winkelformule die op basis van franchise wordt uitgerold in Nederland. Zo zijn er naast de eigen vestigingen in Maastricht en Bussum, nu ook vestigingen te vinden in Hilversum, Zeist en Velp. Eind 2015 komen daar Nijmegen en Roermond bij. Ook op het gebied van direct-marketing en online media staan de ontwikkelingen niet stil. Sauter Wijnen werkt op deze wijze aan een eigentijds en toekomstbestendig distributienetwerk waarin de klant met zijn/haar verwachtingen anno 2015 centraal staat.

Het assortiment is een signatuur van 111 jaar ervaring in het importeren van wijn. De wijnen van een groot aantal wijnmakers worden al tientallen jaren door Sauter Wijnen geïmporteerd. Van oudsher zijn de wijnen overwegend van Franse afkomst. De laatste jaren is er ook een indrukwekkende portfolio opgebouwd met wijnen uit Italië, Spanje, Oostenrijk en de zogenaamde nieuwe wereld. Betaalbaar of kostbaar, telkens staan authenticiteit en kwaliteit centraal.

De wijnen vinden hun weg naar wijnliefhebbers, kwaliteitsbewuste restaurateurs, de betere cafés, de zelfstandige wijnvakhandel en bedrijven. De loyaliteit van de klanten is opvallend groot en gaat vaak over van generatie op generatie, zoals dit ook gebeurt bij de allerbeste wijnmakers van Sauter Wijnen.

Nieuws van Sauter Wijnen
26/05/2018

We gaan verhuizen! Vanaf juli vindt u ons in Cadier en Keer

In juli verhuizen we de hoofdvestiging in Maastricht naar een prachtige locatie langs de Rijksweg in Cadier en Keer. Weliswaar op een steenworp afstand (5 minuten) van de huidige locatie, maar een wereld van verschil … Wijnhandel ‘Caves Cadier’ was lange tijd gevestigd op deze plek en ‘wijn’ voert hier de boventoon. De kantoren, de opslag en de winkel verhuizen naar deze locatie, maar er is meer … Zo beschikt...

Lees verder

Rijksweg 9
6267 AC, Cadier en Keer

Maandag 10:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 15:00
Zondag Gesloten
Volg ons op social media