Kerkrade mkb-vriendelijkste gemeente van Limburg

25 maart 2019

Kerkrade mkb-vriendelijkste gemeente van Limburg

Kerkrade is volgens ondernemers de mkb-vriendelijkste gemeente van Limburg. Burgemeester Jos Som ontving de prijs op 22 maart uit handen van MKB-Limburg voorzitter Monique Princen.

Kerkrade neemt de titel over van Voerendaal, dat twee jaar geleden de prijs in de wacht sleepte. Valkenburg aan de Geul en Roermond eindigden op de tweede en derde plek.

Goed ondernemersklimaat
“De regio Parkstad timmert flink aan de weg. Het feit dat ook dit jaar weer een gemeente in onze regio met de prijs er vandoor gaat, bewijst maar weer dat overheid en ondernemers elkaar steeds beter weten te vinden”, vindt Tibert Lagarde, van MKB-Limburg afdeling Parkstad. “Kerkrade heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan een goed ondernemingsklimaat. De gemeente klom in zes jaar tijd op van de 21e naar 1e plek op de ranglijst. Met name op de onderdelen betrouwbaarheid, digitale bereikbaarheid, telefonische bereikbaarheid is de score erg goed.”

Specifiek mkb-beleid
De gemeente heeft een specifiek beleid voor het mkb, onder meer voor starters en doorgroeiers. Op het gebied van het verminderen van de regeldruk is nog wel verbetering mogelijk, vindt Monique Princen, voorzitter MKB-Limburg. “Samenwerking tussen overheid en ondernemers is cruciaal voor het verbeteren van het ondernemersklimaat. Investeren in de dienstverlening is belangrijk en wordt door velen ook meteen als zeer positief ervaren.” Burgemeester Som: “We zien deze prijs als een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg en zullen aandacht blijven besteden aan de verbeterpunten van uit het onderzoek.”

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland
Op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen. In de categorie grote steden wordt een aparte winnaar aangewezen. Tevens wordt bekendgemaakt welke gemeenten het best scoorden in de vier onderzochte pijlers: communicatie en beleid, waardering van de lokale lasten versus het voorzieningenniveau, imago bij ondernemers uit een andere gemeente en tevredenheid over de dienstverlening.