Upgrade en uitbreiding MECC Maastricht officieel van start

26 juni 2019

Upgrade en uitbreiding MECC Maastricht officieel van start

Met het onthullen van het bouwbord hebben gedeputeerde Joost van den Akker, wethouder John Aarts en MECC Maastricht directeur Rob van de Wiel de officiële aftrap gegeven voor de upgrade en uitbreiding van MECC Maastricht.

Het congrescentrum wordt klaargestoomd voor de toekomst om zodoende organisatoren van meerdaagse internationale congressen en events vanaf 2021 nog beter van dienst te kunnen zijn.

Nieuwe aanblik
Met de upgrade en uitbreiding is een bedrag van 49 miljoen euro gemoeid, bij elkaar gebracht door provincie Limburg, gemeente Maastricht en MECC Maastricht. Voor dat geld worden onder meer het congrescentrum verbouwd en vernieuwd en wordt de Expo Foyer uitgebreid. Het gebouw krijgt daarmee een heel nieuwe aanblik en gaat bovendien plaats bieden aan congressen tot 5.000 bezoekers. Nu ligt het maximum op 3.000 bezoekers per congres. Ook het omliggende gebied krijgt een stevige opknapbeurt. Eerder werd al het parkeerterrein aangepakt en werd een verbinding tussen Expo Foyer en Zuidhal tot stand gebracht.

Meer internationale congressen
De upgrade en uitbreiding zal volgens MECC Maastricht leiden tot meer internationale congressen en events en een grotere spin-off voor de stad. De jaarlijkse economische waarde zal stijgen van een geschatte 70 naar 80 miljoen euro per jaar voor de regio. Daarnaast moet het imago van Maastricht als congresstad worden vergroot. Ten slotte zorgt deze ontwikkeling voor een impuls voor de gebiedsontwikkeling Brightlands Maastricht Health Campus.

MECC Maastricht maakt onderdeel uit van de Brightlands Maastricht Health Campus, waar de komende jaren nog meer investeringen plaats zullen vinden. Zo is MUMC+ voornemens tegenover MECC Maastricht een nieuw gebouw te realiseren, Mosae Vita. Ook zal de openbare ruimte op de campus een kwaliteitsverbetering krijgen, waarbij meer ruimte wordt geboden aan fietsers en wandelaars, in een parkachtige omgeving.