Aanbiedingen Partners WinWin voor iPhone & Android Aanmelden als ondernemer Contact

WinWin

Lokale aanbiedingen van Lokale ondernemers

Info

Gratis proeven (elke zaterdag) nieuwe wijnen uit Moravië Tsjechië!

Elke zaterdag verschillende soorten wijnen proeven bij het Wijnstation in Schinnen!
Onder het genot van een wijntje krijgt u begeleidende informatie. 

Vrije inloop tussen 15.00 en 18.00uur, adres: Stationsstraat 58A, te Schinnen. 

Nieuwe wijnen uit het wijngebied Moravië Tsjechië.

Wijnboer Petr Mokruša uit het plaatsje Mutĕnice heeft bijzondere witte wijnen geproduceerd, die wij graag onder de aandacht willen brengen.

Pálava is een wijn met een zeer goede viscositeit, gouden kleur, geur van compotent mandarijn, kaneel en rijpe lychee. De smaak is zoetachtig, geconcentreerd met een uitstekende mix van sappig zuur, voorzichtig pittig met een vleugje zoet vanille aan het einde.

Ryzlink rynsky is een wijn met een lichtgroenachtige kleur is vol pure tonen rijpen abrikozen, limoenbloesems en gele tuinvruchten. De smaak is sappig, langdurig met rijp zuur, met een vleugje propolis, mineraliteit en aardsheid.

Rudlandské šedé( Pinot Gris) is een zeer stevige en complexe wijn met een goede viscositeit, in de geur waarvan we volwassen oranje en gele tuinvruchten zullen bereiken. De smaak is robuust, ruig, lang met de toon van abrikozenmarmelade en gedroogde appel.

Hibernal is een wijn met een heldergroene kleur en zal u aantrekken met intense tonen van zwarte bessen, grapefruit en gele meloen. De smaak is sappig met de dominantie van verse kiwi en rijpe mandarijnen.

Tot slot de Sauvignon is een droge, verfrissende wijn met aromatische groene citroenpersjes, zwarte bessen en rijpende kruisbessen. De smaak is sappig, lekker met pittige knapperige nectarines en een vleugje lente brandnetel.

U kunt deze wijnen en ook andere wijnen op zaterdagmiddag gratis proeven bij Het Wijnstation in Schinnen.

Het Wijnstation

Verkoop wijn en organiseren proeverijen in ons proeflokaal

Naast proeverijen in ons proeflokaal, zijn proeverijen op locaties ook mogelijk. De prijs voor een proeverij bedraagt € 30,- per persoon. Proeverijen in het proeflokaal zijn mogelijk voor maximaal 16 personen.
Bij elke wijn wordt een toelichting gegeven. Een en ander gaat onder begeleiding van zes glazen wijn, kaas, brood en aangepaste hapjes.
Na de wijnavond is er de gelegenheid om bestellingen te plaatsen, die direct meegenomen kunnen worden, afgehaald kunnen worden of gebracht worden op afspraak.

Wij zijn vrienden van de wijn

We bezoeken wijnboeren en wijnhuizen en kopen wijnen die niet verkrijgbaar zijn in supermarkten. We hebben een sterke voorkeur voor Franse wijnen, maar we hebben wijnen uit alle windrichtingen.