Limburg LIONS

Over Limburg LIONS

Het handbal in Zuid-Limburg kent een rijke historie. Van oudsher waren er drie-eredivisie-clubs: Sittardia, Vlug & Lenig en BFC. Samen waren de clubs sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw goed voor meer dan dertig landstitels. In de loop der jaren is het echter steeds moeilijker gebleken, zowel sportief-technisch als zakelijk-financieel, om binnen zo’n klein geografisch gebied drie clubs op het hoogste nationale niveau in stand te houden. Reden waarom de laatste jaren de roep om krachtenbundeling steeds luider is geworden, niet alleen bij de clubs zelf, maar ook bij de betrokken Gemeenten, de Provincie Limburg en bij de sponsoren en begunstigers. Alle betrokkenen kwamen tot het besluit dat een fusie het beste was om het hoogste niveau handbal in Limburg te behouden.

Uit deze fusie zijn de Limburg LIONS geboren. Door de krachtenbundeling is er in de loop der jaren een steeds hoger niveau behaald. Dit leidde tot het spelen van diverse finales, met als kers op de taart het eerste kampioenschap in het seizoen 2014-2015. Na dit kampioenschap volgde succes op succes. Achtereenvolgens werden de nationale beker, supercup en de BENE-League meermaals aan het lijstje gewonnen prijzen toegevoegd.

Limburg LIONS speelt ieder jaar om de prijzen mee en is ieder jaar actief op Europees niveau. Wedstrijden worden in de sfeervolle Stadssporthal gespeeld. De door de fanatieke aanhang gecreëerde sfeer in de hal zorgt ervoor dat de hal bekend staat als de “leewenkuil”. Handbalwedstrijden op het hoogste niveau staan garant voor spektakel, vele doelpunten en volop actie!

Stadswegske 8
6131 AG, Sittard

Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag 09:00 - 17:00
Volg ons op social media